вівторок, 1 липня 2014 р.

заморський гість приїхав

Я ледь тепла, але це гріх не написати.

Я дуже хвилювалася, готувалася і всі діла, і от приїхав перший американець-волонтер. Неочікувано скромний і сором'язливий, схоже, що правду каже, що невибагливий. Ну але і видно, що втомлений і невиспаний, тому якесь нормальне враження скласти важко. Запишу оце перше для історії. В обід по приїзді годували піцою, бо не мали сил готувати (я цілий ранок провела в лікарнях-поліклініках. Типу облік вагітних, ох не люблю я ці всі установи. Якось так вміють в зуби на секунду зазирнути, що потім хочеться піти і добряче вимитись.

Завели в хату, показали ліжко. І махнули на річку. Вернулися і готували справжню вечерю. Насмажили курячих стегон, Орест копнув молодої картопельки, зробили салат з помідорів-огріків (поки купованих) зі сметаною. Як на мене, вийшло смачно. Гість все їв, хвалив і дякував. Не мав би лишитися голодний. Але на всяк випадок він в Лохвиці купив собі пряники, так що раптом що - не пропаде.

Кажу йому в дворі (іграшки валяються, собака надерла картонних коробок): типу в хаті дуже не лякайся, я не фанат прибирання, звикай, бо краще не буде. Тому й не сильно старалися розгрібатися, щоб не бути брехунами. На що він сказав, що дуже любить прибирати. Обогі, та я тільки за. Бо мене з кожним днем все більше ваблять горизонталі.

Два дні підряд малий в "дитсадку". Виходить діловий на дорогу, як бачить дзержинських дівчат. каже, що сам піде. І йде. Вчора так пішов на 5 годин (з 3 до 8). Там такий бурний трикутник, хто з ким дружить чи не дружить. Вчора був день, коли Ксюха об'єдналися з Енеєм, сьогодні сумна Ксю сидить з мамою на лавці і каже, що це не її день: Еней в зговорі зі Златою. Будемо вчитися дружити втрьох, це і більшості дорослих непросто дається.

Еге, ще про американця. В селі відчувається деякий ажіотаж з приводу його приїзду. То тут то там доходять плітки, як ото місцеві жінки між собою перебалакуються. Типу їде пробувати місцеву кухню. - О, так в мене добра повний холодильник! Хехе, я тільки за, хай би вгощали. Мені ж простіше, і йому, мабуть, було б цікаво. Але подивимося, як воно вийде насправді, бо наразі здається досить закритим і сором'язливим.

Питав перед вечерею, чи треба що допомогти. Я і кажу, що у нас типу прийнято, що ти три дні гість, а потім вже працюєш на рівні інших членів сім'ї. На що він сказав, що три дні без заняття не витримає і може почати сам собі шукати роботу))) типу що ми й нераді будемо, бо може зненацька пофарбувати будинок. Звучить як приємна така погроза)))

В своєму місті працює таксистом, по 12 годин на добу (з 6 ранку до 6 вечора). Це він до того, що досить працьовитий. І що рано зазвичай встає - в 5 ранку. Приїхав до нас на місяць, далі поїде в Карпати допомагати доглядати за бізонами (чи за ким там? там якісь рідкісні рогаті тварини). Ніби основне розказала.


Ну от, як я і писала, я дуже втомилася, тому закругляюся. Буду дивитися пузаті фотки, подруга трішки на річці назнімала для історії. Ще не вирішила, чи світити тут пузом, тому кажу добраніч :)

Пузо не покажу таки, але ось ця кльова, нє?

1 коментар:

  1. Оксано, а можно к вам просится в гости/помогать, когда будет много абрикос?? У нас в этом году их мало-мало, а я их так люблю... Я бы к вам попросилась на недельку с детьми?? Они достаточно дикие (в смысле сами себя занимают большую часть дня), но при этом достаточно цивилизованные (не матюкаются, например :)) Я могу что-то делать руками (полоть плоскорезом, кормить живность, ну готовить/убирать свмо собой... о! могу консервировать, лучше под руководством...)

    ВідповістиВидалити