середу, 26 березня 2014 р.

сезон літнього одягу відкрили


Сьогодні просто фантастичне сонце. Ідеальна погода для життя. 

Енейко поснідав яєчком і все казав, що він киця.


І одразу я взялася за пересаджування хризантем. Викопала здуру всі 7 кущів, і тоді взялася рівняти землю, по якій Орест вчора пройшовся фрезою. Одним словом, наморочилася, бо роботи виявилося більше, ніж здавалося, а терпцю в Енея якось менше, ніж хотілося б. 5 кущів розсадила, вийшло дві ось такі грядочки. Ще два тупо там присипала землею, може після обіду буде можливість доробити.

Поки одне садила, інше сама ж затоптала
У кожній дрібниці відчувається, що досвіду нуль, потроху набиваю шишки. Деякі кущі взагалі не вдалося розділити на малюків, бо всі тримаються міцним клубком. Може, пізніше розсаджу, коли вони більше підростуть. Бо є підозра, що я поспішила.

Потім для покращення настрою в малюка взялися поливати грядки, які ми вчора засіяли. Скажу, що розприскувач - це класно, ще й під'єднаний до шланга. У нас був свій дрібненький дощик і своя веселка. Підрихлила землю в своїй цибулі, зняла плівку з грядки, куди раніше насипала прілого листя з лісу. Треба буде ще туди бабахнути пару-п'ять тачок перегною, а наверх землиці. І буде так звана "холмиковая", або по-нашому, "насипна" грядка. А, залила це все листя відром сироватки (ггг навіщось).

А потім таки побігли до дітей. Владіка покусали бджоли, тому він ходить весь запухший. Але сьогодні вдягнувся по-літньому, і я не могла його не пофоткати.

Нехитрі гойдалки з мотузок і дощок
А це мій малюк такий малюк.

Босячок
І ще не забути похвалитися природожнім пляшковим ксилофоном!

Вчора робили
А оскільки декому не спалося, я встигла підготувати землицю для ще однієї квіткової клумби. Завтра почну сіяти цвітуйочки.

Мавпочка вже не сапає поряд, а полізла на паркан

Малюк так тащиться від свіжоскопаної землиці. Топав по ній, притулявся щокою, обнімав як міг. Я його зрозуміла, коли сама нарешті зняла взуття (бо босяка не сильно покопаєш).

Це хлопці діловито обходять господарство.

І Пуцька.
На сьогодні ще в планах поїхати на пилораму по прілу тирсу, і по можливості в соснячок нагребти голок (закислити грунт під ялівцями і тисами). Досадити хризантеми, полити на ніч грядки, ну і взагалі по-всякому радіти весні, чого і вам бажаю.

П.С. І ледь не забула. Весняний самостріл

весна 2014
І навіть малюкові вдалося влізти в кадр, бо скільки ж можна колекціонувати фото моїх ніг

Фокус - це в житті не головне)))

Немає коментарів:

Дописати коментар