пʼятницю, 11 жовтня 2013 р.

пройшла посвяту в справжні селяни

Оскільки ми круті, і у нас уже є газ, ми сьогодні зарізали одного зі своїх трьох гусей. Найбільшого. Так собі думаємо, що гусака. Лишилося таке, як у пісні - один, сірий, другий білий.

Я надзвонювала тьоті Любі, Орест бігав за консультаціями до сусіда, Миколи. Наперед давно домовилися, що Орест ріже, я щипаю. Так і зробили. Чесно, думала, що мене більше буде гнітити запах і процес. Але вийшло на диво легко і швидко. Навіть пух окремо собі зібрала.

Щось важко про це писати, не знаю, в які деталі варто вдаватись. Напишу як є.

Орест зарубав сокирою, запхав у тазик і залив окропом. На моє напівістеричне прохання відрізати голову повністю, відповів розгубленим питанням - а куди її потім? Кажу, куди завгодно, тільки щоб мені на очі більше не потрапляла. Отака я малахольна.



Поперевертали з боку на бік, щоб гарно пропарилось. Поклала на пеньок і взялася щипати. Місцями стала відходити шкіра. Сусіди кажуть, це тому, що перепарили, треба було менше. Найгірше скубалися крила, там шкіри геть не лишилося. Собаки дуже ретельно пильнували процес. Еней грався з лійкою. Як закінчила, занесла до хати і пішла надвір відволікатися.

Недавно передивлялися мультик "Жил-был пёс", а там дядько грає на підвішених пляшках. І вирішила нашвидкоруч спробувати. Класний, дзвінкий ксилофон вийшов, настроювати досить легко. Треба більше пляшок, хоча б 5. Але і три для початку ок. Малому найбільше подобається ті пляшки розкачувати і ловити. Добряче так довбанув мені по голові, випадково, ясне діло. Я нахилилася, щоб прив`язати ще одну пляшку.



Тим часом Орест обсмалив і випотрошив. Поки сидів і думав, як добратися до легень, прибігла тьотя Люба показати, де треба ще зробити один надріз, щоб повиймати трахеї. Похвалила нашу роботу словами "отаке воно, сільське життя".

Сморід стояв у хаті аж до вечора, хоча й провітрювали.

Покажу вам ще свою натруджену руку. Я нею зілля високе виривала, і ще недавно буряки, і посуд же мию в холодній воді. По-моєму, це круто


А ще з поганого - довелося посадити нашу Берту на ланцюг. Сусід жаліється, що на курей полює. Ще трохи тренувань, і таки зловить. Плюс вона ж має бути сторожовим псом... Це рішення мені далося важче, ніж общипування гуся.

А завтра закликали півсела на вечерю з приводу включення газу. Всю команду вболівальників. Не знаю, де усі помістяться, але щось придумаєм, я сподіваюсь.

2 коментарі:

  1. птічку жалко. а собаку можна вночі спускать, як кури на сідалах. ксилофон по нотам вийшло настроїти?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. орест каже, що пси вночі сплять, а не бігають. ми спускаємо надвечір, коли кури йдуть спати, а перед сном назад прив'язуєм.
      над ксилофоном ще треба попрацювати

      Видалити