четвер, 20 червня 2013 р.

проблемка

У селі тут стоїть водонапорна вежа. Тобто у хатах здебільшого вода тече з крана. Хороша така, чиста і смачна вода. За яку треба платити 8 грн на місяць з людини.
це з
Так от сьогодні прийшли сусіди і сказали, що 27 червня цю воду відключать назовсім. Ееееем.

Ситуація мутна, повної інформації я не маю. Ніби ніхто не хоче взяти насоси на баланс. Ними зараз опікується на добровільних засадах сім'я, поряд з якою ця вежа стоїть. Як ламаються - ремонтують. Самі не можуть - кличуть односільчан помагати.

Зараз вони на балансі агрофірми, яка засіяла тут поля пшеницею. І ніби там є якийсь договір чи що, і його термін дії виходить ото у вівторок.

Треба або підприємця, який візьме на баланс, або щоб це зробила сільрада. А з сільрадою там ще більш мутна історія. Якийсь невловимий орган який ніби є, але і ніби нема. Неясно шо.

Планували зробити сьогодні збори біля магазину, але депутати зайняті (у одної гості, інша на полі чи що там). До вівторка ці збори типу треба зробити.

Одним словом, я геть не шарю, що ми повинні в такій ситуації робити. Треба якась консультація  - тільки від кого? Любі друзі-юристи чи люди із досвідом розрулювання громадських благ, підкажіть чи киньте посиланням! Дякую!

Мені подобається, коли вода тече з крана. Дуже.

2 коментарі:

  1. Скрізь цими питаннями займаються ОМС. Хоча не виключений варіант з приватним власником. У таких ситуаціях перше питання - це стан водогону та башти, окупність тарифу, наявність документації. З огляду на політику держави щодо тарифів, то для приватного власника - це не бізнес, а благодійність. Тому такими справами пережно й займаються ОМС, які регулярно допомагають (дотують) таку діяльність. Вам потрібно знайти сільського голову і поговорити з ним. Якщо його аргументи видадуться непереконливими, то спробуйте сходити до голови райдержадміністрації. А взагалі треба широкому загалу селян бути небайдужими і більше перейматися подібними справами та їх деталями, впливати на сільську раду. Варто зібрати загальні збори або просто збори жителів ат обговорити проблему. Якщо на них не прийдуть депутати та сільський голова. Потрібно розуміти, що перше питання, яке виникає у подібних ситуаціях - це де брати гроші на ремонт та утримання. Якщо люди погодяться платити реальну вартість, то вода буде.

    ВідповістиВидалити