пʼятницю, 6 вересня 2013 р.

іноземні мови

Прийшла до мене сусідська мала, попросила навчити читати по-німецьки, бо вчителька свариться. Вчиться у шостому класі, тобто це шостий рік вона вчитиме німецьку. В класі троє дітей. Викладачка не мінялась, вона тут одна на три села (на дві школи працює).

Ну, думаю, мало що вона хоче. Швидше читати, чи вимову підтягнути.

Виявилося, вона навіть букв не знає. Але ловить на льоту. Фактично годину вона навчилася читати. Одна біда - уявлення не має, про що читає. Деякі слова впізнає на звук. Каже, що німецьку трохи знає. Брудер - це хліб. Кажу: брудер - це брат.

Виявляється, вчителька тільки вчора помітила, що мала не вміє читати. І сказала їй, що як не навчиться, то вона забере підручник. От цікаво мені, як вона сама мала навчитися. Компа в них в хаті нема. Я просто в шоці.

Домовилися, що будем вчити все з початку. Двічі на тиждень. Ото не думала, що буду репетитором німецької мови. Я її сама фігово знаю, але все ж на той рівень, що ми маєм, то я просто носій мови.

Тільки не треба мені казати, що це нормально і це скрізь таке. Людина роками отримує зарплату за те, що вчить дітей німецької. Мала каже, що вчителька навіть вишукує якісь цікавинки в інтернеті і на комп'ютері дає вчити, як буде "ложка" і "стіл". Ну а по факту отаке. Троє, троє дітей в класі.

Нічого не розумію. І відмовляюсь розуміти. Нас оце всерозуміння, яке по суті є кумівством, і заганяє в сраку. Не працюють на результат, а для директора, звітів і пенсії. І щоб школу не закрили, бо ж вчитель іноземної має бути. Ну і нафігааааа?

5 коментарів:

  1. Ой, як мені це все близько і зрозуміло... Тримайтесь!

    ВідповістиВидалити
  2. особливо гарно поєднується "у класі троє дітей" і "вчора помітила"), як в такому натовпі тяжко було помітити

    ВідповістиВидалити
  3. а це увесь клас? і у них є з кожного предмету вчитель? чи як воно там відбувається?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Льоша, це один із найбільших класів)) у більшості класів по одній людині. і з кожного предмету вчитель, так. мало в кого з вчителів годин набирається на повну ставку. при тому, що деякі ведуть по три предмети. ну і ясно, що у вчителів дуже малі зарплати, бо нема доплат за перевірку зошитів чи класне керівницво.

      Видалити