вівторок, 2 липня 2013 р.

справи громадські - розв'язка

Значить, у минулий вівторок понабирали ми в усі відра і тазики води, і стали готуватися до відключення води. Бо сесію так і не скликали.

І стали писати пісулю Кутовому, яко ударівцю, бо ніби-то наш голова села хоч і самовисуванець, але підтримував удар. В міру пафосний і детальний текст обидвох заяв (про закриття школи і про відключення води) я набрала в сон малого, потім пішла в гості до подруги-вчительки. Ми заяву разом вичитали, дещо уточнили-поміняли і віддали Світлані Іванівні, яка усіх знає і оббігати хати любить. Стали збирати підписи і в Христанівці, і у Васильках (там були свої агенти-волонтери). Трохи наробили шуму, бо у тексті заяв фактично прямим текстом ідеться про те, що сільська влада не виконує свою роботу.

У цей же день стало відомо, що засідання призначили на 27 червня, четвер (день відключення води і останній день у прийнятті рішення щодо школи, бо термін дали до 1 липня - а це одразу після вихідних). Ми думали, що вони все провалять.

Але вже на наступний день, в середу, через оцей шум із заявами (частина відмовилася підписувати, бо вони за регіони, частина - бо голові влетить) голова сільради зустрівся таки із головою агрофірми, і домовився, що наш водопровід повисить у них на балансі іще з рік.

В четвер на позачерговій сесії питання зі школою теж вирішилося. Постановили виділити кошти на переобладнання частини приміщення під дитсадок. 30 тищ. Це здешевить утримання школи (в школі минулого року був 21 учень, 6 випустилось, прийде парочка жовторотиків). Тобто школа залишиться. Типу ура. Хоча не всі діти цьому раді. 11-річна Альона сказала, що із більшим задоволенням вчилася б у Лохвиці. Цікавіше, і дітей більше. І я частково розумію її резони.

Отака політика.

А вчора дзвонив юрист Кутового, і перепитав, чи то часом не та агрофірма, що її власником був сам же ж Кутовий. Таки та, як підказали мені односельчани. Пообіцяв написати тонізуючого листа голові сільради. Хай знає, шо глас народу це огого! :)

Немає коментарів:

Дописати коментар